De wadvogelwerkgroep is begin jaren 1970 opgericht door een stel verontruste vogelmensen. In die tijd waren er nog plannen om Noard Fryslân Bûtendyks in te polderen. Het doel was om zoveel mogelijk vogel-gegevens te verzamelen om daarmee de natuurwaarden van het gebied aan te tonen en de inpoldering tegen te gaan. Dat heeft succes gehad, uiteindelijk is plan A uitgevoerd, de bestaande zeedijk is op Delta-hoogte gebracht. Uit de wadvogelwerkgroep is begin jaren 1980 de FFF ontstaan. Na in de jaren 1980 minder actief te zijn geweest is de wadvogelwerkgroep (nu FFF) in 1991 nieuw leven ingeblazen en de contacten gelegd met Sovon, waar de vogel-gegevens centraal worden opgeslagen.

Programma 2012

De reguliere tellingen zijn : Maandelijkse wadvogeltellingen, coördinator Sieds Boersma, invoeren op de Sovon-site

Broedvogeltellingen, coördinator Jaap Feddema, het streven is om alles via auto-clustering in te voeren op de Sovon-site, hiervoor is het nodig dat de teller een inlogcode heeft, kan via Jelle Postma van Sovon.

Overige activiteiten

Er wordt elk jaar wadvogel-teldag gehouden op een zaterdag, afwisselend in het voorjaar en de herfst. Eind april/ begin mei onze jaarlijkse telling van de regenwulpen, coördinator Henk Hiemstra Verder doen Sieds en Jaap al jaren mee aan het Sovon-onderzoek naar de reproductie van de kwelderbroedvogels de scholekster in het bijzonder en de kluut.

Vergaderingen

Vanaf 2012 1 keer per jaar de voorjaarsvergadering , locatie voor 2013 is nog niet bekend, met na de pauze een lezing.

Contactpersoon: Jaap Feddema, Ferwert - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 0518-411205